Sunday, 5 April 2015

Newborn Photoshoot dah jadi kegilaan!!

Hye...
Lamanya tak update sebarang cerita kat blog ni... sebenarnya ada 2 sebab...
1. Sebab tak de Intonet...
2. Sebab Laptop rosak !!! Arghhhhh.... serius stress... nasib ada abang yang pandai betulkan laptop.. habis semua data rosak..hilang... tp sempat selamatkan semua gambar2 Job kahwin... kalau tak mahu menangis dibuatnya !! macamna nak cakap dgn semua customer.. so, lepas apa yg terjadi ni, lepas ni kene buat backup !! huhuhuh...

So, nak update sikit pasal cerita newborn photography..
Asalnya tak berapa minat sangat sebab malas nak ikut kerenah baby2 yang nak poo la.. nak nenen la... nak tido la.. hahahaha... tp lepas menceburkan diri dalam bidang ni, sy rasa sangat2 menarik dan awesome lebih2 lagi tgok hasil gambar yang kiut miut gitu...

Harini saya ambik job untuk baby Khadeeja Sofea.. sebenarnya mama khadeeja ni jiran saya masa kami kecik2 dulu... taman lama sebelum saya pindah ke taman baru.

Jom tengok si comel kiut miut ni...




Wednesday, 21 January 2015

Quotes Of The Day

Holla....

Boring tahap cipan harini... orang yang nak di temuduga tak datang2 ni... dapat la buat 1 quotes untuk hari ni... best2...


Aku ~ Kamera & Travel ~

Assalamualaikum.... Holla...

Kamera...
Sememangnya menjadi satu minat aku since 2010 ..  Mula2 langsung tak tahu apa2 pasal kamera...Macam budak sekolah tadika orang kata..langsung tak tahu A,B,C.... tapi sebab dah minat gile dengan KAMERA ..aku perabiskan duit untuk beli kamera...belajar kamera... dan terjun dalam bidang photography... tu la orang kata... dari asalnya minat, terus jadi hobbi dan terus jadi partime job aku...hehehe

Sape kata hobby tak boleh jana duit?? dengan duit tu la aku mampu travel... so sape2 rasa macam dah mula suka dengan KAMERA.. jadikan ianya sebagai hobi... pastu sedia untuk belajar..sebab ilmu kamera dan fotografi ni terlalu luas... ilmu Allah bagi kan luas...nak tak nak je kita selongkar untuk belajar... bagi aku.. walaupun dah almost 5 years dlm bidang ni.. huh... masih lagi SETAHUN JAGUNG orang kata... mcm newbies lagi gitu... huhuuh..... 

Travel...
Mula jadi minat bila dapat snap gambar superb2 gitu kan hahahahha (perasan sgt...hahah) 1st trip aku ofkos la dengan si DJ meletop kan wanderlustdj.blogspot.com ... hahahha.. 1st travel aku ikut dia masa tahun 2011 ... trip ke Cambodia... masa tu Kemboja tu rasa dah jauh sangat dah tu.. hahahha...  macam2 benda aku nak snap masa tu.. Al-maklumlah...1st time la katakan..

Tapi hakikatnya, dari travel ni aku banyak belajar tentang macam2 perkara dalam hidup... hohoh...macam2 la sebab aku tak dapat nak terang kan kat sini... nnt akan disambung dalam entri yang lain Insyaallah..

So, untuk permulaan, aku akan belanja sikit hasil gambar aku snap masa 1st travel aku kat Kemboja tahun 2011.. cerita dan banyak gambar2 pasal kemboja ni nanti aku akan sambung nnt ye..khas dalam entri Kemboja 2011 ~ papai...


Tuesday, 20 January 2015

~ Welcome To My New Blog 2015 ~

Holla... Assalamualaikum ...

Alhamdulillah.... akhirnya sampai jugak hajat dihati nak ber'blog' setelah sekian lama niat tu tertangguh... Sememangnya dulu pernah la jugak ada blog konon-konon nak kuruskan badan.. hahhaa.... habis semua blogger2 gila nak kurus aku follow... tapi dari tahun 2004 tak pernah nak tercapai... hahaha...

So, bermula tahun 2011 aku kenal erti travel merata ni.. semuanya bermula bila aku jumpa member diva travel si Dayah blogger wanderlustdj.blogspot.com . Dayah ni member aku masa sekolah menengah dulu... so bila kiteorang jumpa, mula la merancang-rancang nak travel2 ni..
Bermula dari tu la, aku mula berjinak-jinak nak travel... disebabkan aku ni ada minat mendalam dalam bidang fotografi...ofkos la aku nak snap gambar2 menarik kan lebih2 lagi kat negara orang.. hehehe..

Jadi, harini alhamdulillah dapat la aku 1 blog shoot N travel yang dua2 ni mmg minat aku.. pasni boleh la aku start upload gambar-gambar sepanjang travel tak kira la dalam Malaysia @ Obersea... (obersea sangat hokey!!) hahahha.... Selamat membaca dan selamat menjadi kawan blog ye... papai..

P/S : Header comel ni 10 kali kot aku edit semula... hohoho... jenuh jugak nak settle kan bab size header ni... tapi puas hati...